A belső boldogtalanság

      Az elmúlt időkben sokat gondolkodok. Általában mindig ugyanazokról gondolkodok és sok napom csak úgy eltelik, hogy gondolkodok. Sok mindenről gondolkodok : Ki vagyok én? Miben vagyok jó? Jó barát vagyok-e? Jó ember vagyok-e?

       Azt megtanultam eddig, hogy nincs annál nagyobb befolyásoló tényező, mint a saját gondolataink. Sokszor mondják, már közhelyként hangzik el, hogy "minden fejben dől el". De arra is rájöttem, hogy a közhely az nem hiába közhely. Ha kicsit belegondolunk, akkor a közhely az egy általánosan levont következtetést jelent. Ebben az esetben az emberek életének a negativításából levont következtetés, hogy ugye "minden fejben dől el", mert az agyunk az ami a hangulatainkra, cselekvéseinkre, céljainkra, életünkre van a legnagyobb hatással. A legtöbb embernek, sőt minden boldogtalan embernek az életében van legalább egy negatív dolog amivel elégtelen és abból az egy dologból származik sok más probléma, mert volt egy kezdő lendület a negativításban ami elindított egy lavinát. Tegyük fel, hogy egy ember depressziós a környezete miatt, legalábbis ő erre fogja. Igazából nem így van. Miért van az, hogy van ember aki egy jó társaságban is boldogtalan és van ember aki rossz társaságban is boldog? Azért, mert nincs megelégedve önmagával. Nincs az életében egy tényező amivel kiemelkedhet a tömegből és ezért ugyanolyan semmilyennek, általánosnak vallja magát, mint ahogy látja a többieket is. Tehát ebben az esetben és minden másik esetben is nem a társaság vagy a minket körülvevő dolgok miatt érezzük magunkat boldogtalannak, hanem saját magunk miatt, mert nincs egy olyan tényező az életünkben amire fényt vethetünk és felbecsülhetnénk magunkat. Hiányzik az önbecsülés. Emlékszünk még a közhelyre? : "minden fejben dől el", és azt se felejtsük el, hogy a közhely az nem hiába közhely.     

    Szeretném, hogy ez a blog egyszer kicsit ismertebb legyen és tudjunk vitatkozni majd ezekről a témákról. Remélem tetszett ez a téma amiről leírtam a véleményemet! További kellemes délutánt kívánok! :)

 

Kommentek
  1. Én